Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното

...
Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното
Коментари Харесай

Кога започва изплащането на великденските добавки

Националният застрахователен институт ще стартира изплащането на признатите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лв. с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, по този начин и преводите към пощенските станции – за пенсионерите, които получават пенсионните си заплащания по този метод.

Парламентът реши еднократната сума за великденската добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година, е в размер до 526 лева в това число, което значи, че право на тази добавка имат към 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат, според законодателството, по общоприетия график сред 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще стартира на 7 май (вторник) и ще приключи на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 май 2024 година

Паричните компенсации за бременност и раждане и развъждане на дете за сегашния месец ще се изплатят преди празниците – на 30 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР