Националният осигурителен институт (НОИ) ще изпрати 81 052 писма на

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще изпрати 81 052 писма на
Коментари Харесай

Вече са армия! Ето колко души ще се пенсионират през 2019 година

Националният застрахователен институт (НОИ) ще изпрати 81 052 писма на бъдещи пенсионери, които следващата година навършват пенсионна възраст. Освен информация за осигурителните им права, в писмата са посочени и документите, които всеки следва да показа дружно със заявката за разпределяне на пенсия.
Подобна акция Национален осигурителен институт прави за втора поредна година - през 2017 година персонални писма получиха 82 782 души. Целта е да има задоволително време бъдещите пенсионери да се погрижат за набирането и оформянето на всички нужни документи, осведоми bTV. През 2019 година изискуемата за дамите възраст за придобиване право на пенсия за застрахователен стаж и възраст е 61 години и 4 месеца, а за мъжете - 64 години и 2 месеца.
Правото на пенсия се придобива при съществуване на 35 години и 8 месеца застрахователен стаж за дамите и 38 години и 8 месеца застрахователен стаж за мъжете. Необходимо е обаче и двете условия – за възраст и стаж, да са изпълнени по едно и също време.
Националният застрахователен институт предлага на обезпечените лица да се снабдят с личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национален осигурителен институт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР