Националният омбудсман Мая Манолова призова всички български и чужди евродепутати

...
Националният омбудсман Мая Манолова призова всички български и чужди евродепутати
Коментари Харесай

Мая Манолова призова ЕП да подкрепи правила срещу двойните стандарти на храните

Националният омбудсман Мая Манолова прикани всички български и непознати евродепутати да поддържат правила против двойните стандарти при храните, които ще бъдат гласувани на последната пленарна сесия на Европейския парламент идната седмица в Страсбург. Манолова взе участие през днешния ден в Брюксел в годишната среща на Европейската мрежа на омбудсманите, на която обсъждаха дали се чува гласът на жителите в Европа.

В навечерието на европейските избори омбудсманите от цяла Европа обсъждаха присъединяване на жителите в демократичния развой и до каква степен мнението на хората се се зачита при взимането на значими решения.
Мая Манолова, народен омбудсман: Аз пристигнах тук, с цел да заявя, че през очите на омбудсмана на България каналите за присъединяване на жителите и на национално и на европейско равнище са обрасли с администрация и работят мъчно.
Мая Манолова даде за образец борбата на майките на деца с увреждания за промяна на системата в България. На тях им бяха нужни седем години дейни дейности, седем национални митинга и шест месеца палатков лагер пред Народното събрание, с цел да бъдат чути, сподели тя. Същата е обстановката на европейско равнище с борбата против двойните стандарти при храните. Според Манолова измежду три години дейни дейности към този момент има резултати - Европарламентът ще гласоподава на 16 април ограничения против двойните стандарти.
Мая Малолова, народен омбудсман: Използвам форума, с цел да изпратя обръщение до членовете на Европейския парламент, през омбудсманите, да гласоподават против двойните стандарти. Това е борба на жителите против големите стопански ползи. Това не е борба на жителите на Източна против жителите на Западна Европа. Това е борба на всички европейски жители, които желаят да живеят по един и същи метод и употребяват идентични храни.
Според националния омбудсман резултатът от гласуването ще покаже дали европейските институции в действителност пазят правата на жителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР