Националният комитет по координация на дейностите за ваксиниране срещу COVID-19

...
Националният комитет по координация на дейностите за ваксиниране срещу COVID-19
Коментари Харесай

Над 100 000 вече се ваксинираха срещу COVID-19 в Румъния

 Националният комитет по съгласуваност на дейностите за имунизиране против COVID-19 в Румъния заяви, че досега са имунизирани общо 108 294 души, в това число 5993 през последното денонощие, оповестява организация " Аджерпрес ".

Имунизацията в Румъния стартира на 27 декември с имунизацията на Pfizer/BioNTech. Медицинските фрагменти са първата група имунизирани в страната.

От началото на акцията по имунизация са регистрирани 388 странични реакции, като са докладвани 155 местни реакции с болежка на мястото на слагане на инжекцията и 233 общи странични реакции, като температура, главоболие, болки в мускулите, болки в ставите, обща физическа уязвимост, алергични реакции от вида на уртикарията. Други пет странични реакции се изследват, показва " Аджерпрес ".

Вторият стадий от акцията по имунизация в Румъния следва да стартира в средата на януари с имунизация на хората с хронични болести, хора на възраст над 65 години и работещи в сериозни браншове, които са изложени на риск от заразяване с новия ковид, осведоми в. " Адевърул ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР