Националният институт по здравеопазване обяви, че са започнали клинични тестове

...
Националният институт по здравеопазване обяви, че са започнали клинични тестове
Коментари Харесай

Още три ваксини срещу ХИВ са в процес на клинични тестове

Националният институт по опазване на здравето разгласи, че са почнали клинични проби не на една, а на цели три евентуални нови ваксини против ХИВ. В изследванията, които се организират в Сиатъл от Мрежата за изпитване на ваксини против ХИВ, ще вземат участие 108 ХИВ-негативни доброволци.
Фармацевтичният холдинг Moderna е създал имунизациите, които се основават на същата иРНК технология като имунизациите за COVID-19 на компанията – и друга ваксина против ХИВ, чиито тествания върху хора започнаха по-рано тази година. Но до момента в който предходните ваксини се пробват да спрат вируса да потиска производството на борещите се с заболяването В-клетки, спонсорираните от NIH ваксини ползват друг подход; в тези опити учените ще правят оценка дали имунизациите могат безвредно да провокират производството на протеина HIV spike, който разрешава на вируса да проникне в здрави кафези и да се възпроизвежда.
“Намирането на ваксина против ХИВ се оказа мъчно научно предизвикателство “, споделя в изказване доктор Антъни Фаучи. Благодарение на сполучливото създаване на имунизациите срещу COVID-19 с потребление на иРНК, изяснява той, “имаме вълнуващата опция да научим дали технологията на иРНК може да реализира сходни резултати против ХИВ инфекцията “.
Четирите ваксини против ХИВ, създадени от Moderna, обаче не са единствените, които се тестват. През октомври предходната година FDA утвърди клиничните изпитвания на имунизацията на Excision Biotherapeutics, която употребява платформата за редактиране на гени CRISPR, с цел да изреже елементи от генома на вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР