Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици: Жълт и оранжев код за 16 области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, и от втора степен - оранжев код, за 16 области в западната половина на страната.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Областите, в които за през днешния ден има оранжев сигнален код за превалявания и гръмотевични стихии, са Видин, Монтана, Враца, Ловеч, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград.

С жълт код за през днешния ден са областите: София, Плевен, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Главно в планинските региони през днешния ден се чакат интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества в областите с оранжев код са за 35-50 литра на квадратен метър, а в областите с жълт код - до 25-35 литра на квадратен метър Локално са вероятни и повече количества превалявания. Има условия и за градушки,
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР