Националният институт по метеорология и хидрология към министъра на образованието

...
Националният институт по метеорология и хидрология към министъра на образованието
Коментари Харесай

Националният институт по метеорология и хидрология преминава към МОСВ

Националният институт по метеорология и хидрология към министъра на образованието и науката минава към министъра на околната среда и водите. Това одобри Министерският съвет със свое решение.

С изменението се отразява, че Националният институт по метеорология и хидрология е вторичен разпоредник с бюджет към министъра на околната среда и водите.

Отразява се, че генералният шеф на Националния институт по метеорология и хидрология се назначава и освобождава от министъра на околната среда и водите.

Спазва се общият принцип, че назначенията се реализират след осъществяване на конкурс. Правилникът за устройство и активността на Националният институт по метеорология и хидрология да се утвърждава авансово от общото заседание на Института. С плана на Постановление на Министерския съвет се прави предложение Общото заседание на учените да може да прави оферти до министъра на околната среда и водите за изменение или допълнение на правилника за устройството и активността на Национален институт по метеорология и хидрология.

Допълнително се вършат оферти, генералният шеф да се употребява от правата за съответната академична служба, както след освобождението на генералният шеф да има право да заеме предходната си академична служба без осъществяване на конкурс или избор при изискванията и по реда на Закона за развиването на университетския състав на Република България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР