Националният фронт за спасение на България приветства решението на Светия

...
Националният фронт за спасение на България приветства решението на Светия
Коментари Харесай

НФСБ с призив към Българската православна църква

Националният фронт за избавление на България приветства решението на Светия Синод на Вселенската патриаршия в Истанбул за оповестяване за канонични Украинската православна черква и Украинската автокефална православна черква и приканва Българската православна черква да последва този образец.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Украйна е близка на България страна, дом на една от най-големите задгранични български общности. Българските изпълнителна и законодателна власт водят поредна политика през годините както за доближаване на българския етнос в Украйна с Родината и българския народ, по този начин и за създаване на трайни и устойчиви стопански, обществени и културни връзки сред Украйна и България “, се показва в позицията.

Според членовете на НФСБ сериозно значимо е Българската православна черква да се включи в този развой и последва българската държавна политика и да направи нужното, с цел да може украинският народ и българите в Украйна да имат своя самостоятелна Църква.

„ Националният фронт за избавление на България също по този начин припомня на Светия синод на Българска православна черква, че на 21 февруари 2018 година изпратихме апел и искане за среща по тематиката за канонизирането на Васил Левски за светец. До този миг, Светият синод не е дал отговор на нито едно от двете. НФСБ продължава да счита, че оповестяването на Апостола на свободата за светец е обща национална идея, която би могла да сплоти българското общество и да остави трайна светла диря в българската историческа памет, просвета и нематериалност “, обясниха още от НФСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР