Националният борд по туризъм ще настоява да бъде запазена намалената

...
Националният борд по туризъм ще настоява да бъде запазена намалената
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм ще настоява за 9% ДДС за туризма и през 2022 г.

Националният ръб по туризъм ще упорства да бъде непокътната понижената ставка от 9% Данък добавена стойност за ски услугите (лифтове), хотелите, туроператорите и заведенията за хранене в бюджета на страната за 2022 година Мярката ще подкрепи бизнеса и ще подтиква туризма. В допълнение страната би трябвало да поеме такса боклук и половината от налог здания на хотелите за една година, които сега са непостижими за притежателите, защото даже обектите, които не работят, не престават да дължат налог здания и такса боклук. Хотелският бизнес е единственият, който не е подкрепят от страната. „ Готови сме и с други съответни оферти, които да представим по време на идното разискване на Закона за държавния бюджет за идната година “ удостовери доктор Полина Карастоянова, Изпълнителен шеф на НБТ.

Зимният туризъм първи ще понесе съществени удари от ниската имунизация, скъпия ток и неналичието на фрагменти. Също такасе усеща острата потребност от фрагменти, които бягат от туризма. Хотели в зимните курорти може изобщо да не отворят поради тежката обстановка.

Зимните курорти към момента не могат да дефинират цените на въжен превоз картите поради повишаването на електричеството и неяснотите дали Данък добавена стойност ще остане 9% и през 2022 година В момента няма небосвод за обмисляне на идния сезон. Наблюдава се цялостна неизясненост и неустановеност в бранша.

Хотелиерите в зимните курорти ще разчитат още веднъж най-вече на българските туристи. Интерес има деклариран от Гърция, Турция, Северна Македония и Сърбия. Запитвания се следят и от Полша. Бизнесът се надява да тръгнат чартърите от Ирландия и Англия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР