Националният борд по туризъм (НБТ) подкрепя въвеждането на стимули за

...
Националният борд по туризъм (НБТ) подкрепя въвеждането на стимули за
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм подкрепя въвеждането на стимули за ваксинация

Националният ръб по туризъм (НБТ) поддържа въвеждането на тласъци за имунизация от държавното управление. Това се споделя в прессъобщение от организацията. От там обаче допълват, че тази мярка е прекомерно закъсняла и е следвало да бъде възприета още през месец юни, когато са предложили първи на служебното държавно управление този положителен метод.

Повишаването на имунизацията ще докара до доверие в България от страна на непознатите туристи и ще подкрепи директно както зимния, по този начин и идния летен сезон на 2022 година, акцентира доктор Полина Карастоянова, Изпълнителен шеф на НБТ.

Според нея е доста значима информационната тактика, която да бъде съобразена с самостоятелните потребности на хората, също по този начин би било извънредно дейно привличането в обществената връзка на уважавани персони от разнообразни сфери на активност, а освен от медицинските среди.

Ниският % на поставени дози у нас пречи на туризма и на привличането на задгранични туристи и вложения. Повечето страни постановат наложителен PCR тест за своите жители при завръщането си от България, което оскъпява почивката им и води до отводи. Основните пазари за българския туризъм като Англия, Германия, Нидерландия, Русия и скандинавските страни пускат популацията си да почива в страни с висок % на имунизация. В допълнение техните здравни управляващи наблюдават и % на имунизиран личен състав в туристическите дестинации.

Стимули за имунизация ползват редица страни по света. Щатът Ню Йорк сега дава по 100 $ за сложена ваксина. Щатът Охайо всяка седмица отпуска по чоп премия от 1 милион $ - в лотарията вземат участие жителите, които към този момент са ваксинирани. Ню Орлиънс провокира сензация, когато разгласи, че за всяка инжекция с ваксина ще се поставят по половин кг лангусти гратис. В някои провинции на Индия бижутери подаряват на имунизираните златна халка за носа, в Австрия, Русия и Сърбия раздават ваучери. В Трансилвания в Румъния имунизират в замъка на Дракула и издават документи за величие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР