Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за Отбор №1″

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за Отбор №1″
Коментари Харесай

Художествената гимнастика е №1 за юни

Националният отбор по художествена гимнастика бе определен за „ Отбор №1″ на месец юни в обичайна анкета на пресклуб „ България ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Отборът в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова заслужи наградата поради превъзходното си показване на Европейските игри в Минск преди месец, където завоюва два сребърни медала и един бронзов. Ансамбълът печели премията със 17 гласа.

Треньорката на девойките Весела Димитрова справедливо получи премията за „ Треньор №1″. Тя получи 9 гласа, с цел да завоюва своето четвърто отличие на месеца.

„ Изключително сме щастливи от тези награди. Мисля, че представянето ни на Европейските игри беше много положително. Надявам се да сме още по-силни за Световното състезание в Баку през септември. Работим много старателно, Направихме един потребен лагер в Япония и се надявам да вземем три златни медала, а не златен и два сребърни ”, сподели госпожа Димитрова.

Капитанът на тима Симона Дянкова също изрази задоволството си от постигнатото последно време. „ Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си в Минск, само че можем още повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше много друго, доближаваше се до Олимпийски игри и по тази причина беше доста забавно. Остана паметен спомен за нас ”, сподели Дянкова пред медиите.

„ В Япония нашите девойки се усещат като звезди – хората ги одобряват доста добре и им се радват. Променихме съчетанията, с цел да станат още по-сложни и сложни, да бъдат по-високо оценени. Отработваме ги сега. Малко им е тежко, само че ще се оправят ”, добави Весела Димитрова за подготвителния лагер на ансамбъла в Япония.

Тя обясни програмата на тима до планетарния шампионат в Азербайджан. „ Август ни предстоят две Challenge Купи – в Минск и в Казан, а по-късно имаме две седмици преди да стартира Световното състезание. Момичетата израстват с всяка една подготовка и всяко едно съревнование. Наясно са какво би трябвало да създадат. Винаги е мъчно, когато има промени в състава. Досега Ерика се показва сносно, както и Стефи при започване на едното комбиниране, тъй че не е толкоз мъчно ”, разяснява още Димитрова.

За край Димитрова разясни, че борбата в Баку ще бъде жестока, защото единствено три състава – нашият, съветският и италианският, имат квота за Токио 2020 и всички останали ще вземат участие с най-хубавото. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР