Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели златен медал

...
Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели златен медал
Коментари Харесай

Второ злато за ансамбъла ни на Световното първенство по художествена гимнастика в София

Националният отбор на България по художествена гимнастика завоюва златен орден във финала на смесеното комбиниране на Световното състезание, което се организира в София.

Състезателките на треньора Весела Димитрова получиха най-високата оценка за осъществяването с три ленти и две топки - 33.300 точки.

Латино ритмите, с които тимът ни завладя „ Арена Армеец ", бяха съчетани с съвършено изиграване. Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева завоюваха второ злато от шампионата на планетата. Те завоюваха отличие и в многобоя преди два дни.

Сребърното отличие е за Италия с оценка от 31.450 точки, а третото място за Азербайджан, който заслужи 30.750 точки.

Денят не стартира доста добре за девойките на България. Тимът ни се класира на осмо място на финала на пет обръча. Ансамбълът позволи неточности при осъществяването си и получиха оценка от 31.400 точки, която ги остави на последното място в този край.

Златото на този апарат завоюва тимът на Италия с 34.950 точки. На второ място се подреди Израел - 34.050 точки, а бронзът е за Испания с 33.800 точки.

С това шампионатът на планетата, на който София беше хазаин, завърши. България приключва шампионата с шест медала - два златни на ансамбъла (многобой и смесено съчетание), три сребърни на обособените уреди и един бронзов в многобоя за Стилияна Николова.

Страната ни завоюва и две квоти за Олимпийските игри в Париж 2024 - една за ансамбъла и една в самостоятелната конкуренция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР