Националния център по заразни и паразитни болести препоръчва на Министерството

...
Националния център по заразни и паразитни болести препоръчва на Министерството
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: И у нас ще се поставя бустерна доза ваксина |

Националния център по заразни и паразитни заболявания предлага на Министерството на здравеопазването да позволи трета бустерна доза ваксина за избрани групи пациенти. 

Това заяви директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова по бТВ. Сред хората, които не дават добър имунен отговор, са онкоболни, с намален имунитет, на избрани лечения, изясни тя. Бустерната доза се слага 6 месеца след втората игла. 

Тя добави, че децата не заразяват, а са заразявани от възрастните.  " Тези с наднормено тегло и с вродени болести са рисковите групи измежду децата и за възрастовата категория, за която е позволено, би трябвало да има имунизация ", безапелационна бе проф. Христова. 

Тя подсети, че тази зима ще има и грипни вируси.

Трета доза към този момент се слага в северната ни съседка.  Румъния стартира използването на трета доза от имунизацията против COVID-19 от 28 септември, заяви министър председателят Флорин Къцу, представен от " Аджерпрес " и Българска телеграфна агенция. Той посочи, че право на трета доза ще имат всички, които са получили втора доза от която и да е от имунизациите на " Пфайзер ", " Модерна " или " Астра Зенека " преди повече от шест месеца. " Подсилващата доза ще се дава единствено с имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна ", без значение от първичната скица ", добави министър председателят. 

Бустерна доза, за каквато приказва проф. Христова, към този момент ще се ползва в Съединени американски щати . Американската администрация по храните и медикаментите даде позволение за използването на бустерна доза от имунизацията на " Пфайзер " за жителите на възраст над 65 години и някои от хората в рискови групи, заяви Агенция Франс Прес. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР