Националния борд по туризъм, в който членуват най-големите организации и

...
Националния борд по туризъм, в който членуват най-големите организации и
Коментари Харесай

Бизнесът поиска България да се рекламира с ваксинационен туризъм за чужденци

Националния ръб по туризъм, в който членуват най-големите организации и компании от българския туристически отрасъл, оферират Министерството на здравеопазването да позволи на непознати жители да идват в България за безвъзмездна имунизация. Това оферират от по отношение на изтичащия период на валидност на избрани партиди ваксини против COVID-19.

„ Ваксинацията е ключът към възобновяване на туризма освен в България, а и в международен проект. Туризмът се явява като механизъм за две доста значими цели - здравната предварителна защита и насърчаването на икономическото ползване ”, счита тя.

„ След COVID-19 процесът на възобновяване на промишлеността ще бъде сложен. По данни на Световната организация по туризъм, секторът ще се възвърне изцяло едвам в краят на 2024г. Можем да призовем нашите другари да бъдат изключително деликатни и да застраховат пътуванията си ”, разяснява по Нова тв Поли Карастоянова - изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

Още през юни шефът на организацията по медикаментите Богдан Кирилов разгласи, че имунизацията у нас се забавя и се появява остатък на ваксини. В България по последни данни са сложени 1,72 млн. дози, като 785 хиляди души са със приключен имунизационен цикъл. Страната ни има контрактувани над 3 млн. дози.

По-рано Сърбия краткотрайно реализира акция по обезпечаване на безвъзмездна имунизация на задгранични жители, като в страната идваха най-вече хора от някогашните югославски страни, само че също по този начин и от страни като Австрия и Швейцария, които имат непоколебим имунизационен календар, даващ преимущество на по-възрастните.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР