Националните територии на страните - членки на НАТО са територии

...
Националните територии на страните - членки на НАТО са територии
Коментари Харесай

Външно: Войските на НАТО не са чужди войски. Територията на България е територия на НАТО

Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския контракт за основаване на НАТО, който всички страни членки са утвърдили. Вашингтонският контракт не планува „ второкласен “ страни членки, за които груповата защита да се ползва изборно или в стеснен размер. Това се споделя в позиция на Министерството на външните работи във връзка съветските претенции силите на НАТО да изоставен България и Румъния.

В този подтекст, според Решение №1 на Конституционния съд на България от 4 февруари 2003 година „ войските на политически или боен съюз на страни - членки на този съюз или на съюзни страни, по утвърден, обнародван и влезнал в действие за Република България интернационален контракт с политически или боен темперамент, не са непознати войски по смисъла на член 84, т. 11 от Конституцията, в случай че прекосяването или пребиваването им през територията на страната е обвързвано с осъществяване на съюзнически отговорности “, декларират още от ведомството на Теодора Генчовска.

От Министерство на външните работи приканват Руската федерация да демонстрира почитание към осъзнатия външнополитически избор на Република България за участие в НАТО и към решенията на българския Конституционен съд.

Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в градивен разговор със страните - членки на НАТО в Съвета НАТО-Русия, ориентиран към бъдещето на една по-единна и по-сигурна Европа, основаваща се на господство на правото и прецизно използване на поетите международноправни задължения. Настоящата рецесия в архитектурата за сигурност в Европа, както и рецесията в и към Украйна, следва да бъдат позволени с дипломатически средства и по пътя на разговора, безапелационни са още от външно министерство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР