Националните награди за сценични изкуства Икар“ ще бъдат връчени тази

...
Националните награди за сценични изкуства Икар“ ще бъдат връчени тази
Коментари Харесай

Връчват Икар-ите тази вечер

Националните награди за театрални изкуства „ Икар “ ще бъдат връчени довечера. Церемонията ще е в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Съюзът на артистите у нас дава оценките от 1974 година постоянно на днешния 27 март – международния ден на театъра. Антон Радичев ще получи статуетката за извънреден принос към българския спектакъл.

Водещ на церемонията довечера ще е артиста Филип Аврамов, а в нея ще вземат участие група Cinga manga funk, дамата каучук – Сирма Добрева и натрупа Канетикс.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев разгласи, че мотото на тазгодишните награди е „ Изберете театъра “:

„ Това са в действителност най-чаканите театрални награди в България. Смея да настоявам най-чаканите, тъй като всяка година нервността към това, кой ще получи премията „ Икар “ става все по-голяма “.

Една от най-оспорваните категории ще е водеща мъжка роля. За „ Икар “-а ще се борят Владимир Пенев, Деян Донков и Иван Юруков. При дамите надпреварата е сред Албена Ставрева, Светлана Янчева и Станка Калчева, а за постановка предложенията са за словенеца Йерней Лоренци за „ Орфей “ в Народния спектакъл, Маргарита Младенова за „ О, щастливи дни “ от Бекет в „ Сфумато “ и Стайко Мурджев за „ Солунските съзаклятници “ в пловдивския спектакъл.

Някои от носителите на премиите „ Икар “ към този момент са известни – статуетката за чест и достолепие ще бъде дадена на актрисата Мария Стефанова, а Теодоси Спасов ще бъде отличен за международното си турне от гилдията на музикалните актьори.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР