Националните банки за развитие придобиват значимост и признание със специалната

...
Националните банки за развитие придобиват значимост и признание със специалната
Коментари Харесай

ББР ще отбележи своята 25-годишнина с международен финансов форум

Националните банки за развиване получават значителност и самопризнание със специфичната си задача за стимулиране на стопанската система в Европа и по света. Това ще бъде и фокусът на конференцията „ Банките за развиване – инструмент за по-добро потребление на обществените средства “, която е проведена от Българската банка за развиване на 3 октомври в София.

Официалното събитие е в чест на 25-годишнината от основаването на Българската банка за развиване (ББР) и ще бъде намерено от министъра на нововъведенията и растежа доцент доктор Росен Карадимов. Участието си във форума са удостоверили изявени банкери и финансисти от Европейски Съюз.

Обръщения към аудиторията ще насочат вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, подуправителят на Българска народна банка доцент доктор Петър Чобанов и вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Кириакос Какурис.

Световният опит във действието на банките за развиване ще бъде прегледан в полемиката, водена от основния секретар на Европейската асоциация на обществените банки Марсел Рой. Приносът им за по-добро потребление на обществените средства и подпомагането на микро, дребни и междинни компании, за които пазарът не предлага финансиране, ще обсъдят шефът на „ InvestEU и финансови институции “ в Европейска комисия Джорджо Казони, както и ръководители на банките за развиване от България, Франция, Хърватия, Унгария и Финландия – Деляна Иванова (ББР), Паскал Лагард (Bpifrance), Йосип Павкович (HBOR), Чаба Харшани (MFB) и Тимо Люксила (Finnvera).

Изпълнителният шеф на ББР Илия Караниколов ще насочи вниманието върху партньорството сред насърчителните и комерсиалните банки. Ефектът от основаването на взаимни финансови стратегии за стимулиране на предприемачеството ще бъде тематика на диалога с ръководителите на Пощенска банка – Петя Димитрова, на УниКредит Булбанк – Цветанка Минчева, на КВС Груп – Питър Рубен, на Банка ДСК – Боян Стефов, и на БАКБ – Илиан Георгиев.

Благодарение на новата си тактика 2024-2026 година, Българската банка за развиване е мощен пазарен инструмент на страната за поддръжка на дребните и междинните предприятия, подпомагане на обществените политики и превъзмогване на районните несъответствия. ББР е една от най-стабилните финансови институции, със забележителен запас да оказва помощ на бизнеса от разнообразни сфери да пораства, като спомага и за развиването на стратегическите браншове в промишлеността.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР