Националната стипендия С усилия към звездите на Фондация Културни перспективи

...
Националната стипендия С усилия към звездите на Фондация Културни перспективи
Коментари Харесай

За втора година стипендията "С усилия към звездите" ще подпомага млади творци

Националната стипендия " С старания към звездите " на Фондация " Културни вероятности " и тази година ще поддържа млади създатели в пет области на изкуството - литература, музика, танц, спектакъл (пърформанс) и образни изкуства. Желаещите да вземат участие ще могат да го създадат посредством платформата за кандидатстване, която ще бъде дейна от 1 септември до 1 октомври, оповестяват от фондацията.

" С старания към звездите " има за цел да открива и оказва помощ на млади български създатели до 30 годишна възраст, като в едногодишната си стратегия употребява няколко посоки за това.

Освен помощта на ментори, които тази година ще бъдат Правдолюб Иванов - образни изкуства, Капка Касабова - литература, Красимира Стоянова - музика, Иван Лиска - танц и Диана Добрева - спектакъл, стипендиантите ще получат и сума, която да покрие разноските по плана, с който са кандидатствали.

След първото си издание през 2018 година стипендия са получили 8 актьори и всички те ще бъдат показани на публиката със независима изява тази есен - през септември и октомври те ще вземат присъединяване във фестивала на изкуствата " Културама ", продуциран от Фондация " Културни вероятности ", а на 1 ноември ще слагат театрално зрелище на сцената на Драматичния спектакъл в Пловдив като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. След това спектакълът ще бъде показан и в София на сцената на спектакъл " Азарян ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР