"Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници

...
"Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници
Коментари Харесай

НСО отбеляза 141 години от основаването си

"Националната работа за защита охранява българската държавност и българските държавници - без значение от техните възгледи, техния партиен цвят; без значение от тяхното държание и политика; без значение от отношението на хората към тях и на отношението на политиците и държавниците към хората. Това е нашата работа ", е декларирал началникът на държавната охранителна работа бригаден военачалник Емил Тонев в послание към чиновниците на НСО по случай празника на Службата. Това оповестиха от пресцентъра на НСО.
На гала в централата на Службата в столицата и в изискванията на противоепидемични ограничавания НСО е отбелязала 141 години от основаването си.
На закритата гала е участвал президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, управителният състав на НСО, началници на Службата през годините, ветерани. Тържествен водосвет за здраве и благополучие на чиновниците на НСО е отслужил Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод на Българската православна черква.
Пред чиновниците на НСО бригаден ген. Емил Тонев е подчертал, че Службата не може да остане настрана от публичните процеси и би трябвало да се приспособява в изискванията на новите провокации.
"Без воля да променим сами себе си, мъчно ще получим поддръжка извън. Ясно декларирам, че воля за смяна има. Посоката също е ясна: рационализация и вътрешна промяна на Службата; нашарване и рационализация на образователния процес; усилване на дисциплината, лоялността и мотивацията на състава; ясни и твърди правила при кариерното израстване на сержантския и офицерския състав; не на последно място - одобряване на обществения престиж и възстановяване на обществения облик на Националната работа за защита ", е декларирал бр. ген. Тонев в обръщението си.
Той е бил безапелационен, че Националната работа за защита има потребност от предвидима правна рамка. "Добър или неприятен, длъжни сме да съблюдаваме и прилагаме закона какъвто е и ще продължаваме да го вършим. Категорично не би трябвало да разрешаваме Националната работа за защита да бъде въвличана в каквато и да е политическа обосновка и ще се разграничаваме остро от всевъзможни опити в тази посока ", е подчертал още Емил Тонев.
В обръщението си началникът на НСО е откроил и достиженията на редовите чиновници на охранителната работа. Четирима от тях са били отличени с предметни награди за значителен принос, за проявена висока зоркост, професионализъм и експедитивност при осъществяване на служебните отговорности. "Имаме мотиви за горделивост. През миналата година наши чиновници избавиха човешки животи. Минахме през не една и две рецесии. Научихме доста уроци ", е декларирал още началникът на НСО.
В приветствието си към чиновниците и управлението на НСО президентът Румен Радев е декларирал, че Службата е подложена на съществени тествания и на открити похищения към целостта и същността й. "За тяхното превъзмогване би трябвало ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и съответна на актуалните условия законова рамка, която да почисти дилемите, целите, обсега на деяние, подчинеността и контрола върху НСО ", счита президентът.
По думите на Румен Радев е нужен и безвъзвратен ангажимент на управлението на Службата и на всеки чиновник, с цел да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на публичните упования. "Това значи ясна визия за развиване, успеваемост в процесите на ръководство, на ресурсно обезпечаване, на модела на управление, неприкритост на връзката, с цел да се подсигурява бистрота в активността на Службата и високо доверие на българското общество ", е декларирал президентът.
Президентът Румен Радев е поднесъл венец пред Паметния знак на почтено изпълнителите дълга си чиновници. По мотив празника на НСО венци са били положени и от името на ръководителя на Народното събрание, на министър-председателя и на кмета на Столичната община.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР