Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в

...
Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в
Коментари Харесай

НВО въвежда мерки за сигурност в столицата на 24 май

Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в столицата, в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека на 24 май, сряда – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност. 

Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10:30 ч., което ще тръгне от Министерството на образованието и науката, наоколо до фонтана пред Археологическия музей.

В 11:00 ч. пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се организира формалната гала по случай 24 май.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 9:30 ч. през два пункта за инспекция – на ул. „ Шипка “, против Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и на бул. „ Васил Левски “, против Националната художествена академия.  

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 10:30 ч. до 13:00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност. 

От Столичната община осведомят на уеб страницата си, че се трансформира организация на придвижването в центъра на София във връзка Деня на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност – 24 май. Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства от 14:00 часа на 23 май до привършване на събитието на ул. „ Оборище ”, сред ул. „ Кракра ” и бул. „ Васил Левски ” и на паркинга зад Националната библиотека, а от 1:00 часа на 24 май до привършване на мероприятието – на паркинга на пл. „ Княз Александър І ” и на ул. „ Шипка ”, сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Кракра ”.

Празничното шествие ще се организира от 10:30 часа на 24 май от площад „ Атанас Буров “ по бул. „ Цар Освободител ”, бул. „ Васил Левски ” до паметника на  „ Св. Св. Кирил и Методий ” пред Националната библиотека.

От 10:30 ч. до 11:00 ч. на 24 май ще бъде неразрешено влизането в двете направления на пътни транспортни средства по ул. „ Г. С. Раковски “ през кръстовището с бул. „ Цар Освободител ” единствено при нужда и по преценка на полицията.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР