Националната служба по метеорология (НСМ) на Румъния съобщи, че опасният

...
Националната служба по метеорология (НСМ) на Румъния съобщи, че опасният
Коментари Харесай

Опасен циклон връхлита Румъния

Националната работа по метеорология (НСМ) на Румъния заяви, че рисковият циклон, който провокира тежки вреди и лиши човешки животи в Словения, ще доближи и до Румъния.

Очакванията са времето през идната седмица да се промени коренно, като температурите ще спаднат доста, оповестява в. " Евениментул зилей ".

Директорът на метеорологичната работа Елена Матееску заяви, че температурите към този момент са спаднали значително след горещата вълна от последните седмици.

От своя страна Роксана Божариу, метеоролог в НСМ, съобщи, че предстоящите мощни стихии в околните дни може да провокират торнадо.

" Месец август 2023 година стартира бурно, с доста неустойчивости, даже с доста огромни контрасти сред районите. Нещо нетипично за обичайно най-спокойния месец на годината. 

Имаме тези неустойчивости, тъй като се сблъскват студеният и топлият въздух (...) и колкото контрастът е по-голям, толкоз деянията са по-сурови: засилване на ветровете, епизоди на градушка, мълнии. Екстремни случаи са тези с стихии, които се развиват в торнадо ", уточни метеорологът.

Силната стихия, която връхлетя Словения през уикенда, аргументи пагубни наводнения, които лишиха живота на минимум шестима души, а хиляди жители бяха евакуирани от домовете си в Северозападна и Централна Словения. 

Очаква се материалните вреди се чака да доближат няколко милиарда евро, съобщи словенският министър председател Роберт Голоб. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР