Националната разузнавателна организация (МИТ) на Турция играе голяма роля в

...
Националната разузнавателна организация (МИТ) на Турция играе голяма роля в
Коментари Харесай

Ердоган: Разузнаването ни играе голяма роля в операциите в Сирия и Либия

Националната разследваща организация (МИТ) на Турция играе огромна роля в триумфа на трансграничните интервенции, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация.

От 2016 година Турция извърши три антитерористични интервенции през границата си в Северна Сирия: " Ефратски щит ", " Маслинова клонка " и " Извор на мира ".

Ролята на националното разузнаване в разрешаването на убийството на (саудитския публицист Джамал) Хашоги беше впечатляваща и накара нашата страна да се гордее на интернационално равнище, съобщи Ердоган на гала по откриването на нова централа на Разузнавателна служба на Турция в Анкара, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на президента " с сполучливите действия на Разузнавателна служба на Турция Турция е получила опция да може да работи на всички места по света ".

" Нашата организация (МИТ), която през цялото време на сирийската рецесия играе дейна роля на терен, е положила доста огромен труд за постигането на триумфа на трансграничните ни интервенции. По същия метод в този момент тя извършва уместно полагащите й се задължения в Либия ", сподели Ердоган. " Искрено имам вяра, че тя ще продължи да пази ползите на нашата страна и народ във всеки един географски регион без оглед на граници, разстояние и трудности ", добави той.

Миналата седмица турският парламент упълномощи президента да изпрати бойци в Либия в поддръжка на интернационално приетото либийско държавно управление в Триполи отпред с Файез ел Сарадж. В изявление за телевизия СиЕнЕн-Тюрк Ердоган съобщи нощес, че Турция е почнала поетапно да изпраща военни в Либия, чиято задача е съгласуваност в команден център. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР