Националната партия, която наскоро падна от власт в Нова Зеландия

...
Националната партия, която наскоро падна от власт в Нова Зеландия
Коментари Харесай

Новозеландска партия плаща на Еминем компенсация за хита му Lose Yourself


Националната партия, която неотдавна падна от власт в Нова Зеландия получи още един удар. Тя ще би трябвало да заплати на рапъра Еминем обезщетение 350 хиляди евро за неразрешено потребление на международния му шлагер Lose Yourself.

Парчето на Еминем звучеше по време на предизборната акция на партията през 2014 година. Еминем стартира правосъден развой против ръководещата по това време партия в Нова Зеландия през май т.г. Адвокатите на музиканта твърдяха пред Върховния съд в Уелингтън, че той не е давал позволение на Новозеландската национална партия (НзНП) да употребява песента му от кино лентата „ Осмата миля ” (8 Mile, 2002 г.).

Адвокатът Гари Уилямс изясни тогава, че НзНП е нарушила авторските права на Eight Mile Style – издателската компания на Еминем - като е употребила без позволение Lose Yourself в телевизионната си акция от 2014 година.

Хитът на детройтския рапър бе подложен от списание „ Ролинг стоун ” (Rolling Stone) измежду 500-те най-велики песни на всички времена. Той получи две награди „ Грами ” и една от Филмовата академия на Съединени американски щати.

Дясноцентристката партия се защитаваше с обяснението, че употребяваното парче, макар че звучи като Еминем, е от звукова банка за производни мелодии на "Бийтбокс" (Beatbox).

Защитата обясняваше, че в случай че има нарушаване на авторските права, то е инцидентно.

Парламентарните избори през 2014 година бяха извоювани от НзНП, която ръководи от 2008 година. Победата обезпечи тогава на премиера Джон Кий нов мандат.

Сега обаче партията е в съпротива. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР