Националната корупция се използва като инструмент от чужди държави като

...
Националната корупция се използва като инструмент от чужди държави като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Националната корупция се използва от чужди държави като Русия за влияние и зависимости у нас

Националната корупция се употребява като инструмент от непознати страни като Русия да въздействат на вътрешната непоклатимост и политика и да основават зависимости. Затова битката с корупцията е толкоз значима. Това обръщение насочи министър-председателят Кирил Петков в изявлението си в границите на Седмия стопански конгрес в Делфи, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът беше безапелационен, че е нужна сериозна полемика по тематиката освен на национално, само че също по този начин на районно, европейско и световно равнище, тъй като актуалната обстановка с войната в Украйна е посочила ясно характера на режима в Русия, от който никой не желае да бъде подвластен.

Министър-председателят даде образец с корупцията в България. Петков уточни, че страната ни е една от най-зависимите от Русия страни в областта на енергетиката, само че в същото време през последните 10 години не е направено задоволително за диверсификацията. Премиерът съпостави „ Турски поток “ с интерконектора Гърция-България и посочи, че до момента в който реализацията на в пъти по-скъпия план, който не носи действителна диверсификация, е вървяла в предишното ускорено, другият план след близо 10 години към момента е недовършен.

Министър-председателят увери, че все още се работи съществено по интерконектора и той ще бъде подготвен в средата на актуалната година и страната ни ще има същинска диверсификация, което ще е от изгода за целия район.

Премиерът Кирил Петков подчертава върху смисъла на общите усили в битката с корупцията и нередностите, а също по този начин и в областта на енергетиката. Трябва да имаме мощна и единна позиция, безапелационен беше Петков. По думите му прозрачността е измежду основните правила в тази посока.

Според българския министър-председател би било добре на европейско равнище да има опция да се проверяват освен злоупотреби с евросредства, само че също битката с прането на пари и трансграничната престъпност да вземем за пример.

В изявлението си министър председателят Петков посочи още, че рискът от неустойчивост в Западните Балкани е различен евентуален проводник на съветската външна политика. По тази причина са нужни безапелационни превантивни дейности в нашия район. Време е дружно да покажем, че Балканите са знак на съгласуваност, безапелационен беше българският министър-председател.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР