Националната компания Железопътна инфраструктура отхвърля версията за счупената стрелка на

...
Националната компания Железопътна инфраструктура отхвърля версията за счупената стрелка на
Коментари Харесай

НКЖИ оспори версията за счупената стрелка в Пловдив

Националната компания ”Железопътна инфраструктура ” отхвърля версията за счупената стрелка на гарата в Пловдив, където през вчерашния ден дерайлира товарна комбинация с пропан-бутан. Версията за нередовност по стоманения път беше изказана от притежателите на влака компания ”Булмаркет ”.
Генералният шеф на НКЖИ съобщи, че не приема тезата на фирмата-собственик на композицията, че строшен език на стрелка е причина за случая с дерайлиралия трен край Пловдив. Той посочи, че няколко часа преди случая по същия маршрут минават две други композиции с по-голяма брутна тежест, оповестява novini.bg.

" Бих попитал компанията – на какво съображение могат да кажат това нещо? Защото аз бих задал въпрос – дали са сигурни в положението на локомотивите си – дали са в положително положение ", разяснява Красимир Папукчийски.

" Не мога да се произнеса за аргументите. Вчера бяха взети проби от метала на езиковата част, проби и от раменната релса, които са дадени за химически разбор. Предстои и много сериозна инспекция в този момент на локомотивите, мерене на вагоните. Комисията има много работа. Реално можем да кажем, когато получим резултатите от химическите проби и след привършване на инспекциите ", разяснява още генералният шеф на НКЖИ.

Красимир Папукчийски добави, че не се съмнява в релсовия път: " Това е една от най-натоварените гари в България, където минават среднодневно 150 влака. Нямам подозрения, че положението на железопътната инфраструктура е неприятно с цел да минават такива влакове ", безапелационен е Папукчийски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР