Националната гвардия беше разположена в , тъй като стотици хора

Националната гвардия беше разположена в , тъй като стотици хора ...

САЩ разполагат националната гвардия в Минеаполис след поредно убийство на тъмнокож

Националната гвардия беше разположена в , тъй като стотици хора разграбваха магазини и рушаха градски части в ранните часове на деня, след като чернокож мъж беше застрелян от полицията само на 10 мили от мястото, където почина .
Фаталната стрелба по 20-годишния Даунте Райт в Бруклин център дойде, след като властите там вече са в състояние на повишена готовност поради делото на бившето ченге , обвинен в убийството на Флойд миналия май.

Делото за убийството на Джордж Флойд започва догодина - за да не стане цирк на президентските избори Делото за убийството на Джордж Флойд започва догодина - за да не стане цирк на президентските избори
Съдия в Минеаполис насрочи делото за убийство на Джордж Флойд срещу четиримата бивши полицаи в града чак за март 2021 г., пише АФП. Ма...
В рамките на часове след фаталната стрелба най-малко 500 протестиращи излязоха на улицата, като на поне 20 магазина са нанесени щети, разкриха по-късно служители. Мнозина разнасяха по улиците транспаранти „Животът на чернокожите има значение“, протестиращи скачаха върху полицейски превозни средства и хвърляха камъни и други предмети по офицери, предаде „Ню Йорк пост“.
В грозни сблъсъци, заснети на видеоклипове в социалните мрежи, полицията отвръща на удара със сълзотворен газ и гумени куршуми.

Източник: actualno.com