Националната галерия Квадрат 500 вече е част от голям трансграничен

...
Националната галерия Квадрат 500 вече е част от голям трансграничен
Коментари Харесай

Националната галерия влиза в мащабен трансграничен културен алианс

Националната изложба " Квадрат 500 " към този момент е част от огромен трансграничен културен алианс на световноизвестни галерии и музеи. Директорът на галерията Слава Иванова се завърна от Китай, където бе по покана на най-големия китайски живописен музей в Пекин и контракти присъединяване на страната ни в културната мрежа. 

Алиансът се нарича „ Пътят на коприната “. По думите на Иванова, негова цел е да подкрепя реализирането на „ огромни, значими, забавни културни планове “. Първият план е плануван за 2019 година и България ще се показа в него с произведения от сбирката на Националната изложба. В „ Пътят на коприната “ вземат участие страни като Казахстан, Русия, Шри Ланка, Виетнам, Бангладеш, Турция, Унгария, Франция, Англия.

Колекцията на Националната изложба към този момент разполага с произведения на известни китайски графици, заяви още Слава Иванова.

В рамките на Българското председателство Институтът за изкуства и просвета на интернет колоса " Google " е инициирал взаимен план с Националната изложба за онлайн галерия с обекти от сбирката на художествения музей. " Квадрат 500 " е първият български музей, който става част от музейната платформа на " Google ". Обмисля се обогатяване на наличието на българско изкуство там, добави Слава Иванова.

Още по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР