Националната галерия и Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство представят изложбата

...
Националната галерия и Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство представят изложбата
Коментари Харесай

Хубен Черкелов с първа самостоятелна изложба от 18 години насам

Националната изложба и Софийски арсенал-музей за модерно изкуство показват изложбата „ Имане “ на Хубен Черкелов. Експозицията е под патронажа на заместител министър-председателя и министър на външните работи на Република България госпожа Екатерина Захариева. Откриването е на 2 февруари в 18,30 ч. Мястото: бул. „ Черни връх ” №2, София.

„ Имане ” е първата независима галерия на Хубен Черкелов от 18 години насам. Специално за нея художникът създава10 платна, интерпретиращи картини на значими за изкуството ни имена като Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, изобразени върху банкноти.  

 

През последните години, за основа на своята живопис създателят употребява образни облици взети от финансови документи като банкноти, монети, чекове, облигации размишлявайки върху връзката сред политика, финанси, история и изкуство. Освен паричен знак, за художника банкнотата e образен код, общ брой от знаци и знаци, средство за познаване и оценяване на изкуството като стойност. Тя е и материална единица за най-лесния и натурален интернационален продан - основана по друго време, отпечатана на разнообразни места, тя предизвика художника в неговите разсъждения за мястото на създателя и ролята на изкуството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР