Националната детска болница се отдалечава във времето. Реализацията на Националната

...
Националната детска болница се отдалечава във времето. Реализацията на Националната
Коментари Харесай

Националната детска болница се отдалечава във времето


Националната детска болница се отдалечава във времето. Реализацията на Националната детска болница се отдалечава от ден на ден във времето и наподобява като идеал. От показан план-график на Министерството на здравеопазването излиза наяве, че още много задания би трябвало да бъдат изпълнени и направени преди да може България да се похвали с построено лечебно заведение за най-малките пациенти.

И в случай че служебното държавно управление залагаше период, че същинските строителни действия може да , то от новата информация излиза наяве, че това (евентуално) ще се случи много напред във времето.

Припомняме, че концепцията за болничното заведение датира от 2004 година и към този момент 19 години не съумява да се осъществя.

На изключително съвещание, извършено на 4 декември, въпросният план-график е бил показан на Общественият съвет за създаване на болничното заведение от изпълнителния шеф на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД Николай Борисов. Присъствал е и отрасловият министър проф. Христо Хинков.
Графикът на дейностите
До края на годината ще бъде „ Оценка на потребностите за основаване на Национална педиатрична болница в град София “, изпълнен от екип на Европейската капиталова банка (ЕИБ). В същия интервал следва и сключването на Споразумение с Европейска инвестиционна банка за даване на безплатна техническа помощ по правенето на още три отчета – „ Структура, обсег и потенциал “ на Националната педиатрична болница (НПБ), „ Функционална стратегия (техническо задание) “ и „ Обхват на съоръжение и обзавеждане “. Заданията би трябвало да бъдат изпълнени в период от 24 седмици след сключване на Споразумението.

За определения терен от служебното правителство  трябва да бъде направено геоложко и хидрогеоложко изследване. След привършване на процедурите по обжалване на публичната поръчка, ще започва и събарянето на съществуващите здания в избрания терен. Зададените периоди за изследването на терена и събарянето на постройките са надлежно 12 и 28 седмици от датата на пускане.

След това би трябвало да бъде издадена виза за планиране. Едва след нея ще се премине към оповестяване на процедура по желание на архитект и авторски контрол на постройката. Заложеният период за проектирането на Националната детска болница е 5 – 6 месеца. При подготвен план, той следва да получи утвърждение от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), което издава и разрешението за градеж. На базата на това позволение се афишира процедура за избор на реализатор за построяването на болничното заведение.

Срокът за градеж на бъдещата Национална педиатрична болница е 28 месеца, или 2 години и 4 месеца. Когато постройката е реалност, Министерство на регионалното развитие би трябвало да издаде Акт 16.

Междувременно следва да бъдат оповестени и процедури за избор на снабдители за съоръжение и обзавеждане.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР