Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обяви, че от

...
Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обяви, че от
Коментари Харесай

Драфтът в НБА става двудневен

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада разгласи, че от тази година драфтът става двудневен.

Церемонията по избора на най-хубавите млади играчи по традиция е в два кръга, като автентично всеки от 30-те тима в лигата има по един избор във всеки от двата кръга. Реално обаче тимовете могат да имат повече или по-малко от тези два избора, според от това какви договорка са сключили преди този момент или по време на самия драфт.

Тази година първият кръг на драфта ще бъде на 26 юни, сряда в Барклийс Сентър в Ню Йорк. Вторият кръг ще бъде ден по-късно, още веднъж в Ню Йорк, само че в централата на телевизия ESPN.

През предходната година, когато Сан Антонио Спърс взе Виктор Уембаняма с първия избор, драфтът продължи близо пет часа и приключи в 1 след среднощ, което е една от главните аргументи НБА да вкара смяна на формата.

Отделните избори в първия кръг ще останат с период от пет минути между тях, до момента в който в този момент към този момент ще се даде повече време за мислене на тимовете във втория кръг. Досега то бе две минути, а от тази година процедурата се усилва на четири минути./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР