Националната баскетболна асоциация глоби собственика на Далас Маверикс Марк Кюбан

...
Националната баскетболна асоциация глоби собственика на Далас Маверикс Марк Кюбан
Коментари Харесай

Кюбан ще се прости с $600 000 заради голямата си уста

Националната баскетболна асоциация санкции притежателя на Далас Маверикс Марк Кюбан с 600 000 $ поради думите му по време на изявление, че за тима му ще бъде по-добре, в случай че губи мачовете си до края на сезона. В изявление преди дни, Кюбан съобщи, че е споделил на част от играчите в отбора, че " най-хубавата алтернатива за нас в този момент е да губим мачовете си ", като по този начин е желал да показва какъв брой почтен е по отношение на състезателите си.

Лигата, изключително откогато е водена от новия комисar Адам Силвър, се пробва по всевъзможен метод накара тимовете да не губят преднамерено мачовете си. По тази причина Силвър вкара и смяна в лотарийната система, определяща реда, по който тимовете избират в драфта. Наложената санкция от 600 000 $ е най-голямата, която Кюбан е получавал в миналото.

През 2002 година ексцентричният притежател на Далас бе санкциониран с 500 000 $ за сериозни мнения по адрес на някогашния шеф на съдиите Ед Ръш. До този миг Кюбан е глобяван от лигата с общо над 2 милиона $, като съвсем цялата сума е поради мнения по адрес на съдии.

В момента Далас е с индикатори от 18 победи и 40 загуби от началото на сезона, като е един от седемте тима в лигата с 18 или 19 победи от началото на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР