Националната асоциация на зърнопроизводителите реши да изтегли своя представител като

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите реши да изтегли своя представител като
Коментари Харесай

Ние сме трактористи“. Представителят на зърнопроизводителите подава оставка като съветник на министъра

Националната асоциация на зърнопроизводителите реши да изтегли своя представител като консултант на земеделския министър. Председателят на асоциацията Илия Проданов сподели, че подава оставка като консултант на земеделския министър Кирил Вътев .

" Решението да приема поста консултант на министъра беше групово на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Сега това решение също е групово “, сподели Проданов пред Нова телевизия. Позицията за оставката е гласувана в почивните дни и към момента няма решение на министъра.

" Ние сме трактористи “. Така Проданов отговори пред Би Ти Ви на въпроса по какъв начин приема думите на премиера Николай Денков, че няма да договаря с терористи. Репликата на Денков беше във връзка настояванията на зърнопроизводителите за продължение на възбраната за импорт на украинско зърно и желанията им за митинг. Проданов сподели, че квалификациите на премиера са неприемливи.

„ Единствената цел на тези митинги е да се решат проблемите, които тлеят към този момент толкоз години и най-много неглижирането от страна на ръководещите на един бранш, който създава голяма част от брутния вътрешен артикул на страната “, сподели Проданов. Средната норма на облага в бранша за предходната година е 20-25 на 100. Голяма част от земеделските дотации са концентирани в няколко едри производители. Основният проблем, обвързван с вноса на украинско зърно, се отнася до слънчогледа. Част от реколтата от предходната година към момента не е продадена. Според Денков задачата на митинга е да дестабилизира кабинета и е политически стимулиран.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР