Националната асоциация на румънските туристически агенции и Федерацията на румънските

...
Националната асоциация на румънските туристически агенции и Федерацията на румънските
Коментари Харесай

Румънските превозвачи подкрепят премахването на граничните проверки с България

Националната асоциация на румънските туристически организации и Федерацията на румънските превозвачи поддържат премахването на граничните инспекции сред Румъния и България, съобщи за Българска телеграфна агенция.

Двете организации показват, че България от години е измежду първите три туристически дестинации за румънците. През 2019 година, референтна за интернационалния туризъм, България регистрира 2,1 милиона туристи от Румъния. За по-малко от два месеца тази година от към 800 000 задгранични туристи в местата за настаняване в България 260 000 са румънци, като преобладаващата част от тях пътуват с рейсове и леки коли, а над половината употребяват граничния пункт Гюргево – Русе.

Броят на българските и гръцките туристи, посещаващи Румъния, също непрестанно нараства, като доста от тях идват по шосе.

Председателят на Националната асоциация на румънските туристически организации Думитру Лука предлага унищожаване на „ безполезната “ граница, като по този метод Румъния и България ще потвърдят, че са изцяло подготвени да влязат в Шенгенското пространство.

Сред проблемите на граничните пунктове се показват, десетки минути или часове, прекарани на опашка, което значи спомагателен разход на гориво и обезценка, замърсяване на въздуха и природата, тонове отпадък в близост, който никой не събира; доста нарастване на разноските за превозвачите, което в последна сметка се отразява в цените на всички превозени артикули и други

Според ръководителя на Федерацията на румънските превозвачи Аугустин Хаджу, в случай че Румъния беше влезнала в Шенгенското пространство, оборотът на автомобилните превозвачи щеше да се е нараснал с най-малко 5 %.

От Националната асоциация на румънските туристически организации и Федерацията на румънските превозвачи също упорстват за „ унищожаване на източниците на корупция и големите закъснения при заплащането на таксата за моста ” на двата бряга посредством въвеждане на предплатени системи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР