Националната агенция за приходите започна кампания спрямо лизингополучатели на леки

...
Националната агенция за приходите започна кампания спрямо лизингополучатели на леки
Коментари Харесай

Данъчните затягат контрола над автомобилите на лизинг

Националната организация за приходите стартира акция по отношение на лизингополучатели на леки коли.

Ще се извърши разбор на типа на колите, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски и съпоставянето им с заявените приходи от лизингополучателите.

Приходната организация ще продължи наблюдението на лица, закупили коли от висок ценови клас. При открити несъответствия сред заявените приходи и направените разноски ще бъдат предоставени контролни производства.

От Национална агенция за приходите разясняват, че обичайно при осъществяване на инспекции и проверки за сходство на имущество и приходи данъчните правят оценка цялото налично имущество на семейството - парцели в страна и чужбина, транспортни средства, банкови влогове, прехрана на живота, в това число екскурзии в чужбина, като осъществените разноски се съпоставят с публично заявените приходи.

В случай че цената на имуществото надвишава приходите, недекларираната разлика се полза с налози и осигуровки за последните 5 години дружно с лихвите. Когато има данни за данъчни или осигурителни закононарушения, Национална агенция за приходите сезира прокуратурата за започване на наказателно произвеждане.

Припомняме, акцията стартира дни, откакто някогашният финансов министър Владислав Горанов се опита да премине границата с лизингов автомобил, който се оказва търсен от полицията

От компанията лизингодател настояват, че става дума за клонинг, а колата, карана от Горанов, е чисто нова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР