Националната агенция за приходите ще обменя електронно информация с банки,

...
Националната агенция за приходите ще обменя електронно информация с банки,
Коментари Харесай

НАП ще обменя информация с банки, застрахователи и общини за ревизии и проверки на техни клиенти

Националната организация за приходите ще обменя електронно информация с банки, застрахователи, общини и други ведомства по отношение на осъществявани проверки и инспекции на техни клиенти. Това е допустимо с внедряването на две нови електронни услуги, налични с дипломиран електронен автограф /КЕП/, с което общият брой на еуслуги на Национална агенция за приходите надвишава 140. Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

От през днешния ден организациите, които не са страни в контролни производства (например банки, застрахователни сдружения и доста други), само че от тях се изисква информация по съответна проверка или инспекция, ще могат по електронен път да получават и изпращат документи от и към Национална агенция за приходите. Новите услуги: „ Връчване на документи на трети лица в границите на контролни производства “ и „ Подаване на документи от трети лица в границите на контролни производства “ ще спестят доста време и разноски на участниците в данъчните производства, оповестяват от приходното ведомство.
За последната година над 1 млн. документа са разменени напълно онлайн в границите на 200 000 инспекции и проверки посредством осведомителната система „ Контрол “, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Новите електронни услуги са добавени в портала за е-услуги на Национална агенция за приходите: https://inetdec.nra.bg/. Достъп до услугите за приемане на документи и даване на отговори имат представляващия или упълномощени от него лица, след направена регистрация в портала за еуслуги, налични посредством дипломиран електронен автограф (КЕП). Това става с подаване на заявление за съответната услуга.

Националната организация за приходите приканва още веднъж своите клиентите да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични портала за е-услуги. Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите: https://nap.bg/page?id=762. Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена съгласно цените на съответния оператор. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР