Националната агенция за приходите отмени свои запори за общо 49

...
Националната агенция за приходите отмени свои запори за общо 49
Коментари Харесай

НАП на Спецов и Асен Василев вдигна запори за над 49 милиона лева, наложени на фирми на Васил Божков

Националната организация за приходите анулира свои запори за общо 49 634 300 лева, наложени на компании на обвинения хазартен предприемач Васил Божков. Това излиза наяве от разпореждане за анулация на наложените обезпечителни ограничения, оповестено в Търговския указател, оповестява БТВ.

Вдигнати са запорите на капитала на общо 30 сдружения на Божков. Най-сериозното поръчителство е било върху компанията „ Агро Капитал 2009 “ ООД, която е с капитал 56 000 000 лева, като от 44 800 400 лева от тях са били запорирани. До 2009 година компанията е била 80% благосъстоятелност директно на Васил Божков, като по-късно той резервира контрола си посредством акционерното сдружение „ Инфра Холдинг “. Другият по-значителен запор е върху „ Вабо 2017 “ ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева

Отмяната на запорите се е случила при започване на август въз основата на ревизионно произвеждане на Васил Божков, която е завършило с акт на Национална агенция за приходите, ръководена от Румен Спецов, с който не са открити отговорности към хазната. Въпреки това обаче капиталът на огромна част от въпросните сдружения на хазартния предприемач остават запорирани от антикорупционната комисия КПКОНПИ поради наказателно дело против него.

Към момента Божков се намира под домакински арест, само че и му е наложена парична гаранция в размер на 500 000 лв..

Във фейсбук профила си Божков разгласява разпореждане на прокурор от Софийската градска прокуратура, с което му се дава незабавна отбрана. Такава получават и брачната половинка му Елена Динева, както и синът му Антон Божков посредством Бюрото за отбрана на застрашени лица към Министерството на правораздаването.

От прокуратурата обявиха пък Васил Божков не е бил, нито сега е „ предпазен очевидец “.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР