Националната агенция за приходите отмени свои запори за милиони, наложени

...
Националната агенция за приходите отмени свои запори за милиони, наложени
Коментари Харесай

НАП вдигна запори за милиони от фирми на Васил Божков

Националната организация за приходите анулира свои запори за милиони, наложени през март 2020 година на компании на обвинения хазартен предприемач Васил Божков. Това излиза наяве от разпореждане за анулация на наложените обезпечителни ограничения, оповестено в Търговския указател. От документите излиза наяве, че запорите са вдигнати още през август тази година, осведоми bTV.

Най-голямо е било обезпечението върху компанията " Агро Капитал 2009 " ООД, на която са били запорирани 44 800 400 лева от капитала й. Отменя се запора и на акциите на " Еврозалог " АД на стойност 2 млн. лв.. Сред другите форми з по-малки запопирани дялове са  " Нове-АД-Холдинг ", Еде 2 ЕООД, Вабо 2008 ЕООД и други. 

Отмяната на запорите се е случила в резултат на това, че Национална агенция за приходите не е открила отговорности към хазната. Въпреки това обаче капиталът на огромна част от въпросните сдружения на хазартния предприемач остават запорирани от антикорупционната комисия КПКОНПИ поради наказателно дело против него.

Към момента Божков се намира под домакински арест, само че и му е наложена парична гаранция в размер на 500 000 лв..

Във фейсбук профила си Божков разгласява разпореждане на прокурор от Софийската градска прокуратура, с което му се дава незабавна отбрана. Такава получават и съпругата му Елена Динева, както и синът му Антон Божков посредством Бюрото за отбрана на застрашени лица към Министерството на правораздаването.  " Два пъти по четири часа давах показания и по-късно ме направиха предпазен очевидец. Начело на мафията е Бойко Борисов. Животът на мен и моите близки е мощно заплашен сега ", разяснява още Божков, против който има повдигнати 18 обвинявания по 3 каузи.

От прокуратурата обявиха пък Васил Божков не е бил, нито сега е “защитен очевидец ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР