Националната агенция за приходите (НАП) проверява физически лица, свързани с

...
Националната агенция за приходите (НАП) проверява физически лица, свързани с
Коментари Харесай

Данъчни проверки на босове от NEXO

Националната организация за приходите (НАП) ревизира физически лица, свързани с компанията NEXO, по лист, даден от прокуратурата.

Установява се дали заявените от тях приходи подхождат на имотното им положение. Такива инспекции траят минимум по 3 месеца и могат да бъдат удължавани. Това сподели шефът на Национална агенция за приходите Борис Михайлов на чуване във краткотрайната парламентарна комисия по аферата NEXO.

Национална агенция за приходите обаче се занимава не с множеството компании, които групорвката е записала в чужбина, а единствено с българското сдружение „ Ен Ди Ес “. То е проверявано 14 пъти, имало е 3 проверки и след това още една, открили огромни отговорности по Данък добавена стойност, само че все още те са платени.

Депутатите изслушаха и шефа на Комисията за финансов контрол (КФН) Бойко Атанасов, който изясни, че криптовалутите не са приети в Европа и България като финансов инструмент.  NEXO и нейни дъщерни сдружения не са имали лиценз за търговия с банкови артикули и не са обект на регулация от КФН. Въпреки това в последните 3 години в комисията са получени 6 сигнала против групировката. Три от тях са препратени на Българска народна банка, защото касаят предоставяне на заеми против рента, а един е ориентиран към Национална агенция за приходите. Всичките тъжби са от чужденци, които считат, че са изгубили пари, тъй като не са били добре осведомени за изискванията, преди да станат клиенти на NEXO.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР