Националната агенция за приходите (НАП) проверява факти и обстоятелства около

...
Националната агенция за приходите (НАП) проверява факти и обстоятелства около
Коментари Харесай

Данъчните правят ревизии на собственици на имоти в Дубай

Националната организация за приходите (НАП) ревизира обстоятелства и условия към 22 българи, които имат парцели в Дубай. За още един човек информация е предоставена на екипа, който му прави проверка. Това се вижда от годишния доклад за активността на организацията за 2021.

В него се показва, че са завършили 3 от инспекциите и проверката. За трима притежатели не са открити данни за укрити приходи, а един от тях се оказва, че не е локално лице

Изпратени са 2 запитвания за продан на информация до ОАЕ и не престават инспекциите на 19 души.

Не се показва какви са претекстовете за инспекцията и по какъв начин е избран обсегът й.

В началото на май интернационално журналистическо следствие откри, че над 240 български жители и пребиваващи в страната имат парцели за над 160 млн. $ в Дубай. Сред притежателите са Ирена Кръстева - майката на депутата Делян Пеевски, строителният бизнесмен и някогашен зам.-директор на АПИ Велико Желев, Биляна Стоянова - сестрата на зам. основния прокурор Борислав Сарафов.

В оповестените описи има и една косвена връзка с България. Това е Стефан Стайнкелер, който е един от обвинените за основаването на криптовалутната пирамида OneCoin, основана от родената в България Ружа Игнатова. Той дружно с двамата си братя беше измежду основните фигури, промотиращи схемата в Италия, припомня " Капитал ". Според Dubai Uncovered той има два жилището, струващи над 1.7 млн. $. За самата Игнатова, която е търсена от управляващите в Съединени американски щати и Германия и в неопределеност от 2017 година, също се знае, че има имение в Дубай, което обаче не попада в изтеклите данни.

В Дубай се укрива от българските управляващи и предприемачът Васил Божков, който има повдигнати 18 обвинявания в България. В една от дребното си медийни изяви, малко откакто пое поста шеф на Национална агенция за приходите, самият Румен Спецов признава, че е живял в Дубай, без да показва елементи, с претекста, че " това са персонални тематики ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР