Националната агенция за приходите (НАП) няма да плати рекордната глоба

...
Националната агенция за приходите (НАП) няма да плати рекордната глоба
Коментари Харесай

Съдът окончателно отмени глобата на НАП от 5,1 млн. лв. за теча на лични данни

Националната организация за приходите (НАП) няма да заплати рекордната санкция от 5,1 млн. лв., която ѝ беше наложена след огромния теч на персонални данни от 15 юли 2019 година Това стана, откакто Административният съд София-град анулира решението на Софийския областен съд от есента на предходната година и приключи делото заради изтекла отминалост.
Прочетете още
Хакерската офанзива против Национална агенция за приходите стана през юли 2019 година Тогава данните на близо пет милиона жители станаха публично притежание. Национална агенция за приходите изиска от съда да приключи делото поради изтеклата безспорна отминалост. От организацията се позоваха на тълкувателното разпореждане на Общото заседание на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд и на Втора гилдия на Върховния административен съд.

Мотивите на съда са приключване на безспорна погасителна отминалост, която в тази ситуация е четири години и половина. Съдът намира, че обжалваното решение, с което е доказано наказателното разпореждане, е незаконосъобразно и като такова следва да бъде анулирано. Вместо него, би трябвало да бъде постановено друго, с което да се анулира наказателното разпореждане и приключи административнонаказателното произвеждане. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР