Националната агенция за приходите(НАП) извършва активно наблюдение и проверки на

...
Националната агенция за приходите(НАП) извършва активно наблюдение и проверки на
Коментари Харесай

НАП на проверка в Илиянци, следят за издаване на касови бележки

Националната организация за приходите(НАП) прави интензивно наблюдаване и инспекции на търговски обекти в стоков базар „ Илиянци “.

В началото на акцията, чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали общо седем обекта, като задачата е да се наблюдава отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги.

Право и обвързване на клиентите е да потърсят своя касов бон, който удостоверява заплащането им в брой или по банков път.  

Данъчните са открили пет нарушавания, като три от тях са неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата. 

В рамките на инспекциите данъчните инспектори са създали контролни покупки, приложили са така наречен прийом " скришен клиент ", в резултат на което са открити нарушаванията. 

От Национална агенция за приходите предизвикват жителите да изискват касова записка при всяка покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за Android и IOS устройства, напомнят данъчните.

" Предвиждаме инспекциите да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на  доброволното съблюдаване на данъчните условия от страна на търговците. Това е и метод да предпазим жителите от неточните лица. Издаването и приемането на касов бон е обвързване на двете страни в една договорка ", сподели шефът на Главна дирекция " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите Емил Беков.  

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, жителите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор. Повече информация за опциите за връзка с приходната организация може да се откри в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР