Националната агенция за приходите е започнала проверка по медийни публикации

...
Националната агенция за приходите е започнала проверка по медийни публикации
Коментари Харесай

НАП проверява Владислав Горанов за разминаване между разходи и доходи

Националната организация за приходите е почнала инспекция по медийни изявления на някогашния финансов министър Владислав Горанов. Данъчните ще съпоставят действителните му приходи с покупките, които е направил.

Служебният финансов министър Асен Василев изясни, че данъчните са задължени да създадат инспекция на някогашния финансов министър Владислав Горанов поради подозрения, че е харчил повече, в сравнение с може да изкара.

" Що се отнася до господин Горанов, в пресата излезе огромно противоречие сред приходите, които той е генерирал, надлежно и разходът, който е изработен, което несъмнено, значи, че Национална организация по приходите би трябвало да ревизира дали има сходство, или противоречие ", сподели министър Василев.

Най-вероятно инспекцията е поради купените от компанията на Горанов офиси в София на стойност 750 хиляди лева

Василев разяснява и опция за възможна инспекция на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, за който в медиите излязоха изявления, че има скъпи парцели.

" За господин Рашков доколкото знам, се сподели, че има доста жилища, само че никой не е споделил, че има разлика сред приходите и разноските. Ако такава има, несъмнено, Национална агенция за приходите надлежно би трябвало да влезе и да ревизира ", сподели Василев.

Министърът съобщи, че при него няма информация по какъв начин върви инспекцията на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, защото тя се прави от прокуратурата. Спецов е проверяван поради изнесена информация, че е продал компанията си по време на данъчна проверка на слабограмотен човек.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР