Националната агенция за приходи няма да търси длъжници, които вече

...
Националната агенция за приходи няма да търси длъжници, които вече
Коментари Харесай

НАП няма да ни търси за вече платени глоби

Националната организация за доходи няма да търси длъжници, които към този момент са си платили задължението. Това става допустимо с признатите на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Става въпрос за санкции, наложени за нарушавания на пътя, или от общини, които са просрочени и дадени за събиране на данъчните. В момента се случва хората да платят дадена санкция, само че в Национална агенция за приходите това не е отразено. Поради това от Приходната организация не престават да пращат имейли или да звънят на длъжници, макар че на процедура те към този момент не са такива. Освен това на хората се отказвали редица административни услуги, тъй като се водели неизрядни платци.

Сега всички обществени взискатели като Министерство на вътрешните работи, общини и други ведомства ще би трябвало да уведомяват Национална агенция за приходите, когато предадени на нея отговорности към този момент са погасени. С новите текстове министерства, ведомстава, общини и Национална агенция за приходите ще са длъжни да обменят данни за двустранно идентифициране на заплащанията. Информацията за това ще се подава към данъчните в 7-дневен период. Ако служител пропусне да го направи, го чака санкция от 300 до 600 лв., а при наново нарушаване е от 500 до 1000 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР