Националната агенция за приходи е разширила вече максимално обхвата си

...
Националната агенция за приходи е разширила вече максимално обхвата си
Коментари Харесай

Шок: НАП слага вече ръка на плащания през easy pay, поща и к...

Националната организация за доходи е разширила към този момент оптимално обсега си в устрема си да полза служебно всички получени заплащания към физическите лица. Това сподели инспекция на " Марица ".

На процедура от тази година бирниците са поставили ръка на всички вероятни канали - куриери, пощите, easy pay, e-pay и така нататък От тях те получават служебно информация за получени от хората суми и ги таксуват.

За студеният душ първи научиха подписалите посредством електронен параф и ПИК годишните си заявления за 2020 година жители.

Те сигнализираха, че в декларациите им нападжиите са заложили даже получени суми от натрапен платеж за продажба на остарели облекла или движимости като въдица, китара, клавиатура, масажор, ел. машина.

По смисъла на закона такива движимости не подлежат на облагане, според член 13 от ЗДДФЛ, само че с цел да отпаднат от данъчната основа върху, която се начислява данъка за отминалата календарна година е належащо задълженото лице да изиска детайлна информация от съответния куриер(Еконт, Спиди и т.н.) за предметът и основанието на всяка получена сума, с цел да стачкува пред органите на приходната организация.

След това обаче по инструкции от Национална агенция за приходите вършат инспекция на физическото лице за определяне характера на всички получени заплащания.

Освен с куриерските компании, приходната организация към този момент има съглашения с Пощите и даже с easy pay за приемане на информация и в следствие за облагане на прихода и налагане на запори по бъдещи обезпечения върху парични преводи(записи), банкови карти и така нататък, които до доста скоро бяха изцяло неприкосновени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР