Националната агенция за предотвратяване на корупцията (НАПК) в Украйна обяви,

...
Националната агенция за предотвратяване на корупцията (НАПК) в Украйна обяви,
Коментари Харесай

Украйна нарече международен спонсор на войната един от най-големите в света производители на алкохол - работел в Русия

Националната организация за попречване на корупцията (НАПК) в Украйна разгласи, че е присъединила компанията Bacardi Limited, която създава алкохолни питиета, в листата си на " интернационалните спонсори на войната ", поради съдействие с Руската федерация.

" НАПК включи записаната на Бермудските острови компания Bacardi Limited в листата на интернационалните спонсори на войната. Компанията продължава да развива бизнес в Русия и интензивно търси нови чиновници там ", се споделя в изказването на украинската организация, написа Прайм.

От известието на НАПК излиза наяве още, че по-рано компанията Bacardi - чийто спиртни питиета се продават допълнително от 170 страни в света - е оповестила прекъсване на износа за Русия и преустановяване на вложенията в рекламни акции там. Обаче по-късно, съгласно изказванията на НАПК, компанията наподобява е възобновила търсенето на нови чиновници в Руската федерация и е почнала да разгласява разгласи за свободни работни места.

Отбелязва се, че съгласно данни на Федералната данъчна работа на Руската федерация, приходите на съветското поделение на компанията - Bakardi Rus - за предходната година са се нараснали по отношение на миналата с 8,5%, до 32,6 милиарда рубли. А чистата облага на Bakardi Rus за 2022 година се повишена на годишна база 3 пъти, до 4,7 милиарда рубли. Така данъкът върху облагата на Bakardi Rus, заплатен към бюджета на Руската федерация, е над 12 милиона $.
 Индийско уиски за пръв път навлиза на съветския пазар
Третата най-популярна марка уиски в света за пръв път навлиза на съветския пазар

Новата компания ще заеме пазарния дял на напуснали Русия западни производители на алкохол
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР