Национална стипендия "С усилия към звездите" учредяват по идея на

...
Национална стипендия "С усилия към звездите" учредяват по идея на
Коментари Харесай

Национална стипендия С усилия към звездите се учредява по идея на Ина Кънчева

Национална стипендия "С старания към звездите " учредяват по концепция на оперната певица Ина Кънчева фондация "Културни вероятности " и КЦМ "2000 груп ". С нея всяка година ще се поддържат млади български актьори в пет области: образни изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс, научи ДУМА от Елица Христова, пиар. Целта на стипендията е поддръжка на млади български създатели при реализацията на определена от тях креативна, просветителна или друга сходна самодейност, която да подкрепи техни следващи стъпки за развиване в определената от тях област и род. Стипендията включва обезпечаване на финансова поддръжка за реализацията на персонален план, с който участникът е кандидатствал в състезанието. Стипендиантите могат да получат и продължаваща поддръжка, предоставена от сътрудниците. Всеки от тях, в съответната категория, ще бъде придружен в границите на една година от наставник - пет изключителни персони и свободни актьори, поставящи стандарти на международната културна сцена. По покана на Ина Кънчева през 2018 година стипендиантите ще бъдат окуражавани от Недко Солаков, Георги Господинов, Красимира Стоянова, Галина Борисова и Явор Гърдев.
Кандидатстването за стипендията "С старания към звездите " е допустимо по електронен път до 1 септември т.г. Резултатите ще бъдат оповестени на 1 ноември.
Моята религия в сплотяващата мощ на изкуството е синтезирана в този план. Това не е просто конкурс за стипендия, това е нов метод на мислене, който ще показва по какъв начин се случва смяната към стабилно развиване. Tворчески път без човешка поддръжка, която да даде смисъл в развиването на един актьор, би бил белязан с амплитудни съмнения, с доста старания в погрешна посока и с огромна доза песимизъм. Смея да настоявам това от позицията на актьор, който в разнообразни моменти от креативната си кариера бе подкрепян с доста сърдечност, обич и не на последно място - с финансова помощ, показва Ина Кънчева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР