Национална следствена служба не е открила директорът на Националната агенция

...
Национална следствена служба не е открила директорът на Националната агенция
Коментари Харесай

Доклад на следствието: Шефът на НАП няма данъчни задължения

Национална следствена работа не е разкрила шефът на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов да има данъчни отговорности. Това оповестява и, базирайки се на отчет на следствието, изпратен до прокуратурата.

Според Би Ти Ви отчетът е промеждутъчен и това не е окончателният извод от следствието, което продължава. " 24 часа " твърди, че изводът на инспекцията е че липсват доказателства за осъществено закононарушение от страна на Спецов.

До инспекцията се стигна, откакто малко след назначението на Спецов, някогашните министри от ГЕРБ Кирил Ананиев и Томислав Дончев го упрекнаха, че през 2016 година е получил персонално ревизионния акт на компанията си, в който е било написано, че Според тях той е имал един месец да подаде несъгласие, след което е изискал и полагащото му се по закон удължение на този период с 1 месец, който е употребявал, с цел да продаде задлъжнялата компания на малоимотен жител, съден няколко пъти. Бившият министър на финансите от служебното държавно управление Асен Василев разгласи, че ще се направи повторна инспекция на случая, въпреки да е бил убеден от Спецов, че е продал бизнеса си, преди да е натрупал отговорности към бюджета. " В момента, в който има някакъв краен акт - от рода на изговаряне на прокурор всъщност, покачване на обвиняване, преустановяване на произвеждане, внасяне на обвинителен акт, събиране на доказателство за обвиняването във връзка с лица - ще бъде известена българската общност. Съзнавам, че този проблем е извънредно значим. След като Градска прокуратура към този миг не е уведомила, значи няма такива неща, които да съставляват съответен интерес ", съобщи Иван Гешев по-рано в четвъртък.

Спецов, който до момента не е коментирал инспекцията против него, е декларирал пред Би Ти Ви, че на този стадий няма да разяснява.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР