Национална многопрофилна детска болница ще има. Мога да обещая на

...
Национална многопрофилна детска болница ще има. Мога да обещая на
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Национална многопрофилна детска болница ще има

Национална многопрофилна детска болница ще има. Мога да обещая на следващото потомство български жители, че ще изградим национална детска многопрофилна болница и ще го осъществим. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев във връзка отпущането на средства от Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

От думите на министъра стана ясно, че тя ще бъде доизградена на територията на Университетска болница „ Александровска “, където и сега тече строителство. „ Имах опция да направя оглед на постройката и убеждавам, че тя се намира в положително техническо положение “, съобщи Ананиев.

Той добави, че новата болница ще дава отговор на най-хубавите стандарти по медицина и ще бъде по модел на детската болница „ Шнайдер “ в Израел и на болничното заведение в немския град Дюселдорф.

„ Ще създадем цялостна организация, с цел да можем най-късно в средата на 2020 година да бъде подготвена “. „ Тя ще бъде записана по Търговския закон, ще бъде комерсиално сдружение “, сподели здравният министър.

На въпрос каква е цената на новата постройка, Кирил Ананиев съобщи: „ 500 лв. на кв. метър. По груби сметки с 20 милиона лв. ще приключим със строителството на болничното заведение. Оттам нататък ще мислим за здравната инсталация и оборудването на болничното заведение. Част от него ще пристигна от детските отделения в страната “.

„ Клиниката по изгаряния в болница „ Пирогов “ е една неповторима база, в която се лекуват деца и възрастни. В нея годишно се лекуват към 1800 възрастни и 1000 деца, правят се към 1400 интервенции “. Това съобщи изпълнителният шеф на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов във връзка отпуснатите 4 милиона лв. на лечебното заведение от Министерски съвет.

„ Отпуснатите средства ще бъдат усвоени в идната една година. Ще се закупи здравно съоръжение, тъй че да има едно цялостно възобновяване на всички отделения инфраструктури в клиниката. Тя е в независима постройка. Всички четири операционни ще бъдат напълно актуализирани. Ще се смени сградния фонд и ще се обнови енергийно дейно. Това ще ни разреши да създадем едно изцяло довеждане докрай на тази постройка “, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР