Национална футболна база Бояна ще бъде домакин на турнира „7:0

...
Национална футболна база Бояна ще бъде домакин на турнира „7:0
Коментари Харесай

Базата в Бояна ще бъде домакин на проекта „7:0 за хората срещу зависимостите“

Национална футболна база Бояна ще бъде хазаин на шампионата „ 7:0 за хората против зависимостите “ сред 23 и 25 октомври. Официалният старт на събитието ще бъде даден с конференция, в която ще вземат присъединяване представители на управлението на БФС, заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова, Станислав Ангелов – шеф на школата Левски – Раковски и Росица Начева – шеф на отдел, дирекция " Промоция на здраве, профилактика на заболявания и взаимозависимост ". Пресконференцията ще се организира в амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна от 16:00 ч. на 23.10.2020 година и на нея са поканени всички представители на медиите.
В програмата на лагер-сбора " 7:0 за хората против зависимостите " са заложени полемики, уъркшопове и тренировки, както и мини шампионат по футбол. Идеята на плана е да употребява пристрастеността на България към футбола, с цел да заинтригува и въодушеви младежите да изградят по-добър живот за себе си и да обединят общностите, в които живеят. Основната цел е да се основат условия за превъзмогване на обществените граници във връзка с подвластните хора, попречване на рисковото държание и повишение на мотивацията за изтрезнял метод на живот посредством спорт и образование.

Инициативата се организира от годишно от 2015 година и в нея са взели присъединяване общо 688 души. В плана вземат участие освен поданици на България, само че и представители и организации от други страни. Тази година, за разлика от предходната, заради обстановката с COVID-19, в плана вземат участие единствено български жители, а общият брой на участниците няма да надвишава 50 души. Проектът се провежда от съдружие " Реванш " и МПА " Свобода " в партньорство с БФС, Столична Община, Левски-Раковски и асоциация Солидарност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР