Национална агенция за приходите започна тотален данъчен контрол на търговията

...
Национална агенция за приходите започна тотален данъчен контрол на търговията
Коментари Харесай

НАП с драконови мерки при контрола на търговията с горива

Национална организация за приходите стартира цялостен данъчен надзор на търговията с горива, като следи придвижването на всеки литър гориво от изходите на данъчните хранилища до бензиностанциите за последна продажба.

В последните 2 седмици екипи от звеното за фискален надзор направиха наблюдения на изходите на 26 данъчни хранилища, като ревизираха над 4500 транспортни средства, предопределени да зареждат с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната. Данъчните правят оценка равнището на риск на всеки адресат на гориво, което напуща данъчен склад със профилиран програмен продукт. Камионите на избраните за рискови търговци се пломбират и придвижването им се следи до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента са били пломбирани над 500 цистерни и е следено разтоварването им до над 1300 обекта.

В резултат от дейностите на Национална агенция за приходите се регистрира растеж от близо 15% на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат първичните данни.

Контролната акция на Национална агенция за приходите в бранша на горивата ще продължи и в идващите седмици, като ще бъде ориентирана и към бензиностанциите.

" Фискалните опасности при горивата са обилни. Това, което вършим е да предотвратим далавера и нелоялна конкуренция за сметка на укриване на налози. Имаме схващане от браншовата организация и имам вяра, че акцията на Национална агенция за приходите ще е от изгода освен за бюджета и за цялото общество ", разяснява във връзка инспекциите изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР